Contestatea Raportului de Evaluare.Strategie buna?

04/17/15 6:38 | Comments (0) | Posted By: gabrieldragomir

Raportul de evaluare se circumscrie sferei actelor de executare care pot fi contestate in cadru procesual?

Din economia art. 835 Cod Proced. Civila Nou rezida faptul ca natura juridica a expertizei de evaluare este aceea a unei probe administrate in faza de executare silita in scopul evaluarii bunului urmarit.

In conformitate cu dispozitiile art. 835 al. 3 Cod Procedura Civila la cererea partilor interesate sau in cazul in care executorul nu poate proceda la evaluare, executorul va numi un expert care sa stabileasca valoarea de circulatie a imobilului.
In continuare,potrivit art. 835 al. 7 Cod Procedura Civila Nou o alta expertiza nu este admisibila.

Deci, executorul judecatoresc procedeaza la evaluarea bunului urmarit la cererea creditorului sau in situatia in care nu poate face el insusi evaluarea imobilului.Deoarece in temeiul art. 835 al. 7 Cod Procedura Civila Nou o alta expertiza nu mai este admisibila, rezulta ca valoarea rezultata din raportul de evaluare nu poate fi contestata.

Mai departe, pe calea contestatiei la executare propriu zisa, astfel cum este reglementata de art. 711 Cod Procedura Civila Nou, poate fi atacata executarea silita insasi sau pot fi atacate actele de executare intocmite cu incalcarea dispozitiilor legale.
In concluzie, deoarece raportul de evaluarea are valoarea juridica unei probe administrate in faza de executare silita in scopul evaluarii bunului urmarit deci nu reprezinta un act de executare silita, acesta nu se circumscrie sferei actelor de executare care pot fi contestate in cadru procesual, pe calea contestatiei la executare.
Av.Dragomir Gabriel

Niciun comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu